Stevio-website Forza4Energy4All

De Uitdaging

Gavia - Mortirolo - Stelvio

De Gavia, Mortirolo en Stelvio zijn gelegen in de Italiaanse Alpen. De kortste route vanaf Utrecht is 992 km. Het hotel in Bormio, waar we verblijven,  is gelegen aan de voet deze machtige reuzen van de Giro d'Italia . Kijk bij "Vorige edities" om een mooie inpressie te krijgen van de uitdaging die je te wachten staat.

Tijdens het evenement staat centraal dat iedereen zijn doelen kan behalen die hij/zij voor ogen heeft. Tijdens de uitdaging die de deelnemers leveren, zullen zij voelen zij  wat patiënten met een energiestofwisselingsziekte dagelijks ervaren. Dat roept emotie op, vreugde, verdriet, gezelligheid, betrokkenheid. Dit delen we samen onder de grote Energy4All boog, met muziek en supporters die dagelijks de deelnemers klaar staan. De organisatie zorgt ook voor het vervoer van je (warme/winddichte) kleding naar de top. Een tasje hiervoor met je naam krijg je bij aankomst in Bormio.

Gavia 2.621 m. - Donderdag 7 september 2017

Een mooie klim waarbij zich een prachtig Alpenlandschap ontvouwt. Vanaf 13 km begint de “echte klim” met een stijging tot 10%. Door het open gebied, kan het op top fris zijn. 

Mortirolo 1.852 m. - Vrijdag 8 september 2017

Een relatief korte klim, maar je stijgt in 12.4 km maarliefst 1300 hoogtemeters! Een optionele uitbreiding is de afdaling aan de zijde van Monno en via Ponte di Legno de Gavia op. In verband met het rijden door donkere tunnels, alleen mogelijk met verlichting op de fiets

Stelvio 2.758 m. - Zaterdag 9 september 2017

Via de hoge rotswanden en felgroene weides is de Stelvio (Bormiozijde) een indrukwekkende beklimming van 1533 hoogtemeters. Een optionele uitbreiding is af te dalen naar Prato of Trafoi en vanaf hier de andere zijde van de Stelvio te beklimmen. 

Hardlopers

Hardlopers gaan ook de uitdaging aan met de Gavia, Mortorolo en/of Stelvio. De afstand kan variëren.. Dit gaat in overleg met de deelnemers. Zij worden afgezet door de organisatie/vrijwilligers en gaan met de auto weer mee naar beneden.

Wandelaars

Wandelaars bedwingen de Gavia en Stelvio buiten de gangbare paden onder leiding van een gids. De Mortirolo zal over de weg bewandeld worden. Tijdens de wandelingen maak je per dag tussen de 700 – 1200 hoogtemeters, de lengte is 9-12 km, tijdsduur 3 – 4,5 uur. Het gebruik van Nordic-Walk stokken is aan te raden tijdens de wandelingen. Zij worden afgezet door de organisatie/vrijwilligers bij het vertrekpunt en gaan met de auto weer mee naar beneden.

14289773_1052388151526642_6003320470672327588_o Forza4Energy4All
MTB

De Gavia en Stelvio kunnen met de MTB onder leiding van een gids offroad worden afgedaald. De beklimming gaat over de weg. Je kan ook op de racefiets de beklimming afleggen en de MTB mee naar boven laten door de organisatie, om daarna offroad af te dalen. Het parcours is wel voor geoefende MTB- rijders.