Banner-E4A Forza4Energy4All

Stichting Energy4All

In Nederland worden er per week 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Tot op heden is er geen medicijn. 50% van deze kinderen overlijdt voor hun 10e, 70% voor hun 18e levensjaar.

“De missie van Stichting Energy4All is het verwerven van zo veel mogelijk financiële middelen om het onderzoek naar effectieve behandeling van energiestofwisselingsziekten te versnellen en te bevorderen.”

Missie

Vanuit de farmaceutische industrie is relatief weinig belangstelling voor (financiële) ondersteuning van onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het wordt dan wel een zeldzame ziekte genoemd, toch worden er per week 1 à 2 kinderen geboren met deze ziekte en dat is best veel. Slechts 50% van deze kinderen haalt de leeftijd van 10 jaar. Als de diagnose wordt gesteld is het verschrikkelijk om te horen dat er nog geen enkel medicijn is tegen deze ziekte, maar gelukkig is het onderzoek naar een medicijn al vergevorderd. Daar blijven wij ons voor inzetten.

Onderzoek naar het medicijn

Stichting Energy4All levert elk jaar rechtstreeks een grote bijdrage aan het medicijnonderzoek. In 2015 kon daardoor worden begonnen met de klinische trials. Dit is een grote stap op weg naar het medicijn. In 2018 is de doelstelling om het medicijn te gaat testen op zieke kinderen. Stichting Energy4All heeft regelmatig conact met Prof. Dr. Jan Smeitink in het Radboud UMC in Nijmegen over de voortgang van het onderzoek. Alle informatie over het onderzoek en de stichting kunt u terug vinden op onze website. Wilt u folders, magazines of meer informatie over de stichting neemt u dan gerust contact met ons op.