­
SaskiaBuys Forza4Energy4All 2018

Saskia Buijs

Ik beklim de bergen voor mijn 2 kanjers Max en Jip. Omdat ieder kind recht heeft op energie.

Het is inmiddels alweer wat jaren geleden dat ik de Stelvio en de Gavia opgelopen ben voor Stichting Energy4All (de stichting die geld inzamelt voor de ontwikkeling van een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten). Jaren waarin er veel gebeurd is, positief en negatief. De enige constante factor is de aanwezigheid van de ziekte van Max en Jip geweest, waarbij vooral de afgelopen weken weer erg duidelijk is geworden hoe onvoorspelbaar deze laffe tegenstander is.

Als je in het eerste jaar van de middelbare school zit, wil je ontdekken, vrijheid, nieuwe dingen doen, ruimte voelen. Niet wekenlang op bed liggen en met veel moeite een paar uur per week naar school. Niet in een half jaar tijd 2 zware longontstekingen die zoveel van je lijf gevraagd hebben dat je maandenlang gesloopt bent na een opname op de intensive care.
Niet in een rolstoel, niet aan de beademingsmachine (en al helemaal niet ook overdag). 
Je wil meedoen met de rest, je wil zoveel mogelijk gewoon puber kunnen zijn.
Kortom: je kan niet wáchten tot er een medicijn wordt ontwikkeld dat je ziekte tot stilstand kan brengen. Want stilstand is vooral geen verdere achteruitgang en betekent dat je niet kan worden ingehaald door je ziekte.
Ik kan geen bergen verzetten, maar ik kan ze hopelijk wel weer bedwingen. Op mijn manier. Dat zal een gevecht op zich worden, maar ik geef niet op. De Mortirolo ga ik overwinnen, dat staat nog steeds op mijn bucket list. Omdat ik tot aan de maan en terug van de 2 dapperste kinderen van de wereld hou!Team Forza4Max&Jip

Saskia gaat wandelend de 3 bergen bedwingen voor Team Forza4Max&Jip. 

Pagina Team Forza4Max&Jip

­